Eerste netwerkvent op 5 oktober

 Ik ging op de avond van 5 oktober naar mijn eerste netwerkvent, het was een boeiende ervaring, ik heb met veel mensen gesproken en heb inspiratie opgedaan door hun verhalen te horen. In dit kort verslag vertel ik je welke verhalen ik het boeiendste vond en wat mij allemaal is opgevallen. 

Het gesprek begon met een korte introductie van de schepen van onderwijs, zij staat al 3 jaar achter dit gebeuren, haar doel is om Kortrijk en omgeving alle ondernemingsdromen waar te maken, ze is lovend over het talent dat zich in Kortrijk bevind.

Het eerste gesprek met de jonge ondernemers ging van start. Ik zal in dit kort verslag alleen ingaan op het bedrijf tropaholic, omdat die ondernemers ook in netwerkeconomie voelde in meten een connectie. Hun cocktail pakt volledig afgesteld op een antiwaste principe. In de receptie na de gesprekken heb ik een boeiend gesprek gehad met Kobe Decraene, ik vertelde hem dat ik zijn concept echt interessant, ik vroeg hem hoe hij van plan was om zijn project te schalen naar een groter niveau. Hij antwoordde dat ze nog aan het kijken zijn omdat er veel verschillende mogcelijkheden waren maar niet echt een die hen echt lag. Doordat ze met vers fruit werken hebben ze het probleem dat ze dat hun raketten niet zo lang goed blijven en dat ze dus niet met een voorraad kunnen werken. We hebben gesproken over een eventuele samenwerking met HelloFresh. Dan was er ook nog een spreker van Emind, deze persoon vond ik zeer interessant maar ik vond dat hij zijn concept nog iets beter mocht uitleggen. We sloten afmet een spreker met waarschijnlijk het meeste ervaring had, hij had een team opgebouwd van meer dan 40 man en sprak  van een omzet van meer dan 100 miljoen dit jaar. Ik vond het zeer interessant om allemaal te horen, wel valt de sector waarin hij werkt bij mij niet echt in de smaak. 

Over het algemeen heb ik zeker genoten van deze ervaring en zou ik dit zeker nog eens opnieuw doen. Wie weet in de toekomst zit ik wel eens mijn eigen bedrijf voorte stellen voor de jonge ondernemers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *