Workshop data als grondstof – Stef Rutsaert

Ik heb de opdracht in zijn geheel kunnen afwerken.


S

De situatie ging als volgt: Stef begon met een kleine introductie waar hij uitlegde wat hij in het dagelijks leven allemaal doet. Ook vertelde hij over de grote bedrijven in zijn sector aan de gang zijn. 

T

Daarna mochten wij aan de slag, we kregen de taak om via een forms een dataset van stad Kortrijk aan te vullen. Dit allemaal automatisch natuurlijk, we leren dit omdat in sommige bedrijven hier mensen voor inhuren en dit hun veel te veel kost, dus zoekt men voor dit soort alternatieven. 

A

We kragen een dataset van de politiecontrole in de Vlas zone in Kortrijk. Deze openden we in excel, nadat we alle gegevens mooi in een tabel hadden gezet konden we echt beginnen. We begonnen in onedrive waar we ons bestand een plaats gaven, toen maakten we een microsoft forms waar we de vragen van de excel in plaatsten (zie foto 1). Als dit klaar was waren we klaar voor misschien het moeilijkste deel van deze oefening. We gingen naar microsoft flow en creëerden een geautomatiseerde flow van acties (zie foto 2). Deze flow zorgde ervoor dat onze antwoorden rechtstreeks in de excel werden geplaatst. Ook stelde ik in dat er een mail werd verstuurd als er een automatisering is voltooid. Ik had een goed gevoel als ik zag dat alles werkte. 

R

Als resultaat hadden we nu een forms die automatisch de antwoorden in excel ingaf, dit is handig want op excel kunnen we veel met deze data. 

R

Ik kijk zeker heel positief terug op deze workshop en kan niet wachten om met deze functies te beginnen spelen. Stef was heel goed in het uitleggen van deze materie en deed er ook niet te lang over, het tempo lag perfect. Ik ben zeer dat ik deze materie lang zal onthouden en zelf ook nog zo veel mogelijk zal proberen toe te passen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *